Blog

Gustarea populară pe care toți o consumă – dar cât de sănătoasă este

408views

Curmalele sunt una dintre cele mai mari gustări ale anului. Am observat acest lucru în echipa redacțională KK: când am descoperit curmalele cu lemn dulce sărat și caramel sărat, mai mulți dintre noi am fost convinși. Perfect de mâncat atunci când ai chef de ceva delicios, dar și puțin mai sănătos! Cu toate acestea, am fost dezamăgiți când am mers la magazin și raftul era gol.

Evident, mai multe persoane se lăsaseră păcălite de curmale. De atunci, m-am aprovizionat cu un număr X de pungi atunci când le-am întâlnit prima dată în magazin. Dar este înfricoșător de dificil să las pungile nedesfăcute în dulap pentru prea mult timp.

Creștere mare în popularitate

Norgesgruppen spune că a înregistrat o creștere de 40-50% în ultimul an. Rema 1000 a înregistrat o creștere de peste 40% a vânzărilor de curmale obișnuite în vrac, comparativ cu prima jumătate a anului trecut. Curmalele uscate fără aromă au înregistrat o creștere de 50% în aceeași perioadă la Coop, conform Aftenposten.

Dar probabil că curmalele aromate sunt cele mai căutate în aceste zile. Gama „Ferdig preppa” de la Rema 1000 din Bama a crescut cu 42% comparativ cu prima jumătate a anului trecut. Norgesgruppen vinde curmale de la Dave and Jon’s din februarie și a vândut tot ce a primit.

Cât de sănătoase sunt curmalele?

Unii oameni le compară cu „bomboane mai sănătoase” – dar cât de sănătoase sunt cu adevărat?

Tine Sundfør spune pentru Aftenposten că dacă mâncați curmale în plus față de alte dulciuri, ați putea avea un șoc dacă credeți că sunt doar sănătoase. „Depinde de modul în care le folosiți: Dacă este ca îndulcitor în loc de zahăr, este un lucru bun.

  • Poți lua câteva curmale la cafeaua de după-amiază cu conștiința împăcată. Dar dacă ți-e poftă de mâncare și ai curmale în pungă, se poate ajunge rapid la o mulțime de calorii – dacă îți plac astfel de lucruri”, spune Sundfør pentru Aftenposten.

O pungă întreagă de lemn dulce sărat Dave and Jon’s, de exemplu, conține 400 de calorii (125 de grame). Aceasta este aceeași cantitate de calorii ca și puțin sub 100 de grame de dulciuri. Prin urmare, probabil că nu ar trebui să mâncați întreaga pungă într-o singură seară, chiar dacă curmalele conțin în mod natural nutrienți sănătoși – cum ar fi potasiu și fibre alimentare.

Vadim M
Salut! Sunt Vadim și scriu articole despre trucuri utile de viață. Dacă vrei să înveți metode simple pentru a-ți simplifica zilele și pentru a deveni mai eficient, sunt aici să te ajut. Haide să descoperim împreună secretele unei vieți mai bune!