Blog

Adevărul șocant despre beneficiile pepenelui roșu

408views

Pentru început, este hidratantă. Iată ce au mai avut de spus experții despre acest deliciu al vremii calde – împreună cu câteva rețete răcoritoare.

Pepenele roșu este fructul verii. În Statele Unite, este mai popular decât pepenele galben, pepenele galben și toți ceilalți pepeni la un loc. Este bun și pentru corpul tău, mai ales într-o zi toridă. Iată o trecere în revistă a celor mai sănătoase calități ale pepenelui, plus câteva rețete răcoroase și delicioase din New York Times Cooking.

Adevărul șocant despre beneficiile pepenelui roșu

Este hidratant

„Pepenele” este un nume potrivit, deoarece este format din peste 91% apă. Atunci când mâncați o felie de mărime medie (aproximativ 10 uncii), beți efectiv o cană întreagă de apă. Hidratarea menține organismul în stare de funcționare, de la promovarea fluxului sanguin la regularitatea intestinală. Apa din pepene roșu vă ajută să vă mențineți hidratat, ceea ce poate fi extrem de benefic pe vreme caldă, când pierdeți mai multe lichide prin transpirație.

„Corpurile noastre recunosc și utilizează moleculele de apă, indiferent de sursă”, a declarat Dr. Tamara Hew-Butler, cercetător în medicina sportivă la Universitatea de Stat Wayne. „Alimentele umede precum fructele, legumele și supele sunt considerate surse de apă.” Persoanele în vârstă, în special, pot găsi mai ușor și mai plăcut să obțină o parte din fluidele lor prin fructe, a declarat Amy Ellis, dietetician și profesor asociat de nutriție la Universitatea din Alabama. Ei tind să se simtă mai puțin însetați și, prin urmare, să bea mai puțin – unul dintre motivele pentru care prezintă un risc mai mare de deshidratare și boli legate de căldură în timpul unui val de căldură.

Adevărul șocant despre beneficiile pepenelui roșu

Nu este atât de dulce pe cât ai putea crede

Deoarece pepenele este în mare parte apă, este, de asemenea, scăzut în calorii – o porție de o ceașcă are doar 46. „Unii oameni cred că are un conținut ridicat de zahăr pentru că are un gust atât de dulce, dar de fapt este foarte moderat”, a declarat Dr. Ellis. O ceașcă de pepene roșu tăiat cubulețe conține aproximativ 9,5 grame de zahăr, ceea ce este mai puțin decât cele 13 grame dintr-o ceașcă de mere tăiate sau cele aproape 15 grame dintr-o ceașcă de afine.

Este suficient de puțin pentru ca fructele să nu provoace creșteri ale glicemiei, a adăugat Joanne Slavin, dietetician și profesor de știința alimentelor și nutriție la Universitatea din Minnesota. Caloriile sunt energie, totuși, astfel încât pepenele singur nu va alimenta suficient organismul, a declarat Samantha Dieras, dietetician și director al serviciilor de nutriție ambulatorie la Spitalul Mount Sinai. Dar atunci când mâncați pepene roșu ca parte a unei diete echilibrate, conținutul de apă și aroma dulce ar putea să vă ajute să vă simțiți sătul.

Este sănătos pentru inimă, într-o oarecare măsură

Pepenele nu conține grăsimi și sodiu, ceea ce este bun pentru inimă. Dar juriul încă nu a stabilit dacă pepenele joacă un rol activ în reducerea riscului de boli de inimă, a declarat Dr. Slavin. Dr. Slavin, Dr. Ellis și Dr. Dieras au sugerat că aminoacidul L-citrulină și micronutrientul licopen – ambele abundente în pepenele roșu – ar putea îmbunătăți sănătatea inimii. Aceste idei au o justificare, a spus Dr. Slavin.

Oamenii de știință știu că rinichii transformă L-citrulina în oxid nitric, care poate relaxa pereții arterelor și reduce tensiunea arterială. Și licopenul, o substanță chimică care se găsește în anumite plante, poate reduce inflamația, care este legată de bolile de inimă. Oamenii tind să asocieze licopenul cu roșiile, dar pepenele roșu are mai mult.

Cu toate acestea, studiile pe oameni finanțate independent care au examinat direct efectul pepenelui asupra sănătății inimii nu au arătat îmbunătățiri măsurabile. „Pepenele nu este un glonț magic„, a declarat Dr. Ellis, care a condus unul dintre studii. „Nu va înlocui medicamentele pentru tensiunea arterială sau ceva de genul acesta. Dar dacă este încorporat într-o dietă cu alimente bogate în nutrienți, poate fi un lucru bun pentru sănătatea vasculară.”

Adevărul șocant despre beneficiile pepenelui roșu

Iată cum să profitați la maximum de el

Dr. Slavin a spus că pepenele nu se pretează prea bine la conservare, uscare sau congelare, deci este mai greu de savurat în afara sezonului. Ea crede că acesta este unul dintre motivele pentru care fructul este atât de iubit. „Pepenele este vara și fericirea„, a spus ea. „Când cineva taie un pepene proaspăt și îți dă o bucată, atunci este cel mai bun.”

Este, de asemenea, delicios într-o salată de cină, supă sau băutură efervescentă. Iată câteva rețete din NYT Cooking pentru a vă ajuta să începeți.

În acest bol de cereale satisfăcător, pepenele este asociat cu farro, brânză, ierburi și ceapă roșie. Puteți înlocui farro-ul cu orez sau quinoa care se prepară mai repede.

Păstrați o cană cu această supă răcită în frigider pentru o masă instantanee în zilele caniculare. Pepenele roșu temperează dulceața roșiilor de vară prea coapte din amestecul obținut.

Adevărul șocant despre beneficiile pepenelui roșu

Suculentă cu bucăți de pepene roșu, roșii și castraveți, această salată de vară supremă devine și mai răcoritoare cu un dressing de pepene roșu. Ciabatta prăjită și feta sfărâmată o fac suficient de sățioasă pentru a fi o masă.

Acest fel de mâncare savuroasă pe bază de fructe, amestecată cu sos picant de chimen și citrice, poate fi preparată cu orice fruct, dar este deosebit de bună cu pepene roșu. Este gustoasă ca o gustare de sine stătătoare sau ca o garnitură.

Transformarea pepenelui în suc este o mișcare genială pe tot parcursul verii. Completarea cu bere de ghimbir acidulată pentru un spritz fără alcool? Genial.

Vadim M
Salut! Sunt Vadim și scriu articole despre trucuri utile de viață. Dacă vrei să înveți metode simple pentru a-ți simplifica zilele și pentru a deveni mai eficient, sunt aici să te ajut. Haide să descoperim împreună secretele unei vieți mai bune!