Blog

Aceste fructe sunt perfecte pentru seară: îmbunătățesc somnul, susțin experții de la Harvard

409views

Unele studii ale Universității Harvard evidențiază alegerea unor fructe perfecte pentru a fi consumate noaptea, deoarece acestea nu sunt doar delicioase, ci și vă ajută să dormiți mai bine. Potrivit Dr. Beth Frates, ceea ce mâncăm înainte de culcare, la ora cinei, poate afecta calitatea somnului nostru. Încorporarea acestor fructe vă va ajuta să dormiți mai bine.

Aceste fructe sunt perfecte pentru seară: îmbunătățesc somnul, susțin experții de la Harvard

Fructe perfecte pentru un somn mai bun: cireșe amare

Cireșele amare sunt o sursă naturală de melatonină, hormonul esențial pentru reglarea somnului. Studiile sugerează că consumul de suc de cireșe amare poate crește nivelul de melatonină din organism, promovând un somn mai profund și mai odihnitor.

Cu toate acestea, este esențial să luați în considerare conținutul de zahăr al sucului, în special pentru cei care doresc să își țină greutatea sub control. În plus față de melatonină, aceste fructe conțin fibre, vitamina C, potasiu și o varietate de substanțe fitochimice care oferă multiple beneficii pentru sănătate.

Kiwi

Kiwi se remarcă prin conținutul său ridicat de antioxidanți, serotonină și acid folic, elemente care pot contribui la o odihnă nocturnă mai bună. De asemenea, este o sursă excelentă de vitamina C, fibre, potasiu și vitamina K, potrivit site-ului Alimente El Confidencial.

Aceste fructe sunt perfecte pentru seară: îmbunătățesc somnul, susțin experții de la Harvard

În plus, acest fruct:

  • Îmbunătățește tranzitul intestinal.
  • Ameliorează constipația cronică.
  • Are un efect pozitiv asupra dispoziției.

Un studiu menționat de Harvard a arătat că consumarea a două kiwi pe zi poate ameliora constipația cronică, crescând mișcările intestinale și reducând încordarea și durerile abdominale.

Vadim M
Salut! Sunt Vadim și scriu articole despre trucuri utile de viață. Dacă vrei să înveți metode simple pentru a-ți simplifica zilele și pentru a deveni mai eficient, sunt aici să te ajut. Haide să descoperim împreună secretele unei vieți mai bune!