Blog

Nu mai mâncați acest aliment cu cartofi: fermentează ore în șir în intestin

410views

Deși cartofii sunt o legumă extrem de versatilă și foarte sănătoasă, ei nu merg bine în orice combinație. Servit în compania anumitor produse, acest aliment poate fi chiar dăunător.

Cartofii sunt baza multor feluri de mâncare și unul dintre elementele principale ale bucătăriei poloneze. Există multe idei pentru utilizarea lor. Acestea pot include clătite de cartofi, găluște, chipsuri sau piure de cartofi. Mai mult, ei conțin multe ingrediente valoroase, inclusiv polifenoli.

Tuberculii de cartofi, pe de altă parte, conțin amidon rezistent. Consumul de legume care conțin această polizaharidă are multe beneficii pentru sănătate. Acidul butiric, care se formează prin fermentarea amidonului rezistent, protejează intestinul gros împotriva inflamațiilor și a cancerului.

De asemenea, amidonul rezistent scade nivelul colesterolului din sânge și ajută la reducerea secreției de insulină după masă. Cartofii conțin, de asemenea, minerale și vitamine valoroase:

Nu mai mâncați acest aliment cu cartofi: fermentează ore în șir în intestin

  • vitamina C,
  • vitaminele B (tiamină, piridoxină, riboflavină),
  • fier,
  • zinc,
  • cupru,
  • calciu,
  • magneziu,
  • potasiu,
  • fosfor.

Uitați de combinație

Pentru a vă bucura de întreaga savoare a cartofilor și de beneficiile lor pentru sănătate, este important să vă amintiți un principiu cheie. Totul depinde de modul în care îi servești, deoarece atunci când sunt combinați cu anumite alimente, pot face rău.

O duetă cu carne grasă este una dintre cele mai proaste alegeri, deși, din păcate, foarte populară în Polonia. Între timp, combinația cu cotlete de porc sau cotlete de porc tocate poate duce la probleme de stomac. O astfel de cină poate încetini digestia și intensifica procesele de putrefacție și fermentare din intestine. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că o astfel de masă poate fi urmată, printre altele, de arsuri la stomac, balonare, o senzație de greutate, revărsare în stomac și constipație.

De asemenea, este mai bine să vă abțineți de la consumul de cartofi cu unt. Combinația cu grăsimea este o capcană calorică care poate fi primul pas spre supraponderalitate și obezitate. Un astfel de duo poate crește și nivelul zahărului din sânge.

Vadim M
Salut! Sunt Vadim și scriu articole despre trucuri utile de viață. Dacă vrei să înveți metode simple pentru a-ți simplifica zilele și pentru a deveni mai eficient, sunt aici să te ajut. Haide să descoperim împreună secretele unei vieți mai bune!