Blog

Învață să deosebești cel mai proaspăt și mai aromat pepene galben cu acest truc simplu.

418views

Alegerea unui măr sau a unei pere poate să nu fie un secret. Dar când vine vorba de pepene galben, sarcina nu pare atât de simplă.

Vara este sinonim cu multe fructe delicioase, iar unul dintre ele este pepenele galben. A mânca pepene galben poate fi un vis, dar a-l cumpăra poate fi un coșmar, deoarece nu este la fel de ușor de spus dacă este copt ca o banană sau un măr.

Pepenele galben este unul dintre acele fructe parfumate și suculente și se potrivește atât cu mâncăruri dulci, cât și sărate. Asta, desigur, când este bine aleasă.

Semne că pepenele este copt

Potrivit site-ului ediției franceze a revistei Cosmopolitan, există câteva trucuri pentru a vă asigura că cumpărați întotdeauna cel mai copt și mai gustos fructe.

Tulpina se slăbește sau a căzut deja

Ați observat că pepenele galben are ceea ce pare a fi o coadă mică? Aceasta este tulpina, tulpina fructului care, atunci când se desprinde ușor, indică faptul că fructul este copt.

Culoarea pepenilor

Un alt indiciu este culoarea pepenilor galbeni: cu cât este mai copt, cu atât culorile sale sunt mai saturate. Aceasta înseamnă că dungile verzi devin mai verzi și mai vizibile.

Textura cochiliei

Coaja pepenilor ne spune și dacă este bine de mâncat sau nu. Ideea este că atunci când stoarceți ușor pepenele, simțiți că pielea cedează ușor, dar nu complet. Pepenele nu trebuie să fie complet moale.

Aroma

Știm că pepenele este aromat, dar mirosul lui trebuie mirosit înainte de a-l deschide. Acest fruct capătă un miros mai intens pe măsură ce se coace. Prin urmare, un pepene copt este un pepene extrem de aromat.

Greutatea contează

Pepenele galben devine mai greu pe măsură ce se maturizează, explică Cosmopolitan. Deci, dacă sunteți nehotărât între două piese de aproximativ aceeași dimensiune, cântăriți-le pentru a determina care este mai grea de transportat.

Sfaturi pentru consumul de pepene galben

Conservarea pepenilor galbeni îi va afecta aroma și textura. Odată ce cumpărați fructele, lăsați-l la temperatura camerei și țineți-l departe de frigider, deoarece frigul îi poate deteriora textura. Daca il deschizi si nu il mananci tot, atunci da, tine-l la frigider.

Limitați-i consumul la vară, deoarece este un fruct de sezon și aroma lui în alte perioade ale anului nu va fi aceeași.

În sfârșit, lăsăm un avertisment. Deși se spune că pepenele galben este un fruct foarte hidratant, el nu înlocuiește consumul de apă.

Vadim M
Salut! Sunt Vadim și scriu articole despre trucuri utile de viață. Dacă vrei să înveți metode simple pentru a-ți simplifica zilele și pentru a deveni mai eficient, sunt aici să te ajut. Haide să descoperim împreună secretele unei vieți mai bune!