Blog

Cum să pregătești dovlecei dulci pentru iarnă: vor avea gust de ananas

404views

Dovleceii sunt adesea folosiți pentru a pregăti diverse mâncăruri consistente, cum ar fi gustări și salate. De asemenea, sunt murate cu ardei, usturoi și ierburi aromatice.

În același timp, după cum ne spune un bucătar expert al ediției online BelNovosti, această legumă este potrivită și pentru deserturi.

De exemplu, dacă tăiați un dovlecel și îl amestecați cu bucăți de ananas din conservă, nu veți simți diferența dintre legumă și fruct.

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să decojiți 0,5 kg de dovlecel, să îndepărtați interiorul și să îl tăiați în felii – dacă dovlecelul este mic, aveți voie să îl tăiați în inele.

Apoi treceți la prepararea siropului – turnați 400g de suc de la ananasul din conservă într-o cratiță și puneți-o la foc mediu, apoi adăugați 1 cană de zahăr și 200g de zahăr vanilat.

Foto: © Belnovosti

Gătirea siropului durează aproximativ 5-7 minute, periodic acesta trebuie amestecat.

După timpul specificat, puneți dovlecelul în tigaie. După 7 minute de fierbere, distribuiți dovlecelul și 600 g de ananas din conservă în borcane pre-sterilizate.

Umpleți-le cu sirop. Închideți borcanele, răsturnați-le și așteptați să se răcească complet. După aproximativ o săptămână, conservele pot fi consumate.

Vadim M
Salut! Sunt Vadim și scriu articole despre trucuri utile de viață. Dacă vrei să înveți metode simple pentru a-ți simplifica zilele și pentru a deveni mai eficient, sunt aici să te ajut. Haide să descoperim împreună secretele unei vieți mai bune!