Blog

Cum să prăjiți cotlete congelate – dezghețați înainte de gătit sau nu: există un singur răspuns corect

407views

Mâncărurile congelate sunt o soluție excelentă pentru oamenii ocupați și pentru cei care își prețuiesc timpul și nu doresc să îl piardă la gătit, iar cotletele nu fac excepție de la această listă.

Cu toate acestea, nu toate gazdele știu cum să gătească corect cotletele congelate pentru a le păstra aroma și suculența. Unele le dezgheață înainte de gătire, altele le pun în tigaie congelate.

Un expert al ediției online a BelNews, bucătăreasa Iulia Arkhipova, a povestit despre modul corect.

Cum să prăjiți cotlete congelate

Nu este o idee bună să dezghețați cotletele complet înainte de a le rumeni într-o tigaie. În schimb, lăsați cotletele congelate la temperatura camerei timp de câteva minute înainte de gătire.

Când sunt ușor decongelate, transferați-le pe suprafața încălzită a tigăii.

Foto: © Belnovosti

Gătiți produsele semipreparate congelate la foc mediu-mare, astfel încât să se gătească uniform pe toate părțile.

Când observați o crustă rumenită, turnați apă în tigaie – suficient cât să ajungă cam până la jumătatea cotletului. Acest lucru va asigura că acestea nu rămân crude în interior și nu își vor pierde suculența.

Apropo, dacă folosiți un cuptor pentru a găti cotlete congelate, planul de acțiune este aproximativ același – încălziți cuptorul și puneți cotletele în interior, nu este nevoie să decongelați în prealabil.

Vadim M
Salut! Sunt Vadim și scriu articole despre trucuri utile de viață. Dacă vrei să înveți metode simple pentru a-ți simplifica zilele și pentru a deveni mai eficient, sunt aici să te ajut. Haide să descoperim împreună secretele unei vieți mai bune!