Blog

Află de ce ar trebui să dormi cu o frunză de dafin sub pernă

419views

Se pare că laurul nu este folosit doar pentru a da aromă mâncării. Sub pernă, acesta poate aduce unele beneficii

Am îndrăzni să spunem că laurul este una dintre cele mai tradiționale ierburi aromatice din bucătăria portugheză, fiind prezent în majoritatea bucătăriilor naționale și folosit destul de frecvent. Pe lângă rolul său în gastronomie, laurul poate fi folosit și în dormitor și multe persoane îl pun sub pernă la culcare. Vă vom explica de ce.

Nu este o noutate faptul că laurul are multe utilizări și chiar poate ține insectele departe de casa ta. De asemenea, are multe beneficii pentru sănătatea noastră, favorizând digestia, stimulând sistemul imunitar și ameliorând problemele respiratorii.

La culcare, frunzele de dafin pot fi foarte eficiente, explică site-ul francez Ça m’Intéresse. Datorită proprietăților sale relaxante, laurul calmează sistemul nervos și reduce anxietatea, doi factori care pot avea un impact foarte negativ asupra odihnei.

Dacă puneți o frunză de dafin sub pernă, îi puteți simți aroma delicată și relaxantă toată noaptea, ceea ce poate favoriza un somn mai liniștit și mai odihnitor, explică site-ul Ça m’Intéresse, subliniind că nu există încă dovezi științifice ale acestei valori adăugate a frunzelor de dafin.

Vadim M
Salut! Sunt Vadim și scriu articole despre trucuri utile de viață. Dacă vrei să înveți metode simple pentru a-ți simplifica zilele și pentru a deveni mai eficient, sunt aici să te ajut. Haide să descoperim împreună secretele unei vieți mai bune!